Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w pomidorach

Ryba w pomidorach

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14717

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Ryba w pomidorach"

Składniki

  • 4 filety rybne (np. z dorsza)
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 papryka
  • 1-2 łyżki mąki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula lkawałek pora (biała część) lkilka plasterków chilli
  • po 1 łyżce masła i oliwy
  • sól
  • pieprz
  • maggi
  • natka lub kolendra
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rybę opłucz, osusz, posyp solą, pieprzem i mąką. Filety lekko zrumień na maśle. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie. Dodaj chili. Paprykę i por drobno pokrój. Dołóż do cebuli. Pomidory z puszki rozgnieć, dodaj do warzyw na patelni. Duś ok. 4 minuty.

  2. Sos przypraw do smaku solą, pieprzem i maggi. Przełóż do żaroodpornej formy. Na wierzchu połóż rybę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz przez 20 minut. Gotowe danie posyp świeżą pietruszką lub kolendrą. Podawaj je z ryżem albo kuskusem. Ale najlepiej smakuje ono z batatami, ewentualnie z ziemniakami gotowanymi w mundurkach.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń