Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryba z pieca z ziołami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Filety opłucz, pokrój na kawałki. Oprósz pieprzem, solą, skrop sokiem z cytryny, odstaw na 20 minut. Masło wymieszaj z posiekanymi ziołami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Do bułki tartej dodaj startą z cytryny skórkę i tarty ser (najlepiej twardy, o ostrym smaku). Dodaj oliwę. Dobrze wymieszaj.
Formę natłuść. Ułóż w niej rybę. Połóż na niej kawałki masła z ziołami i plastry cytryny. Posyp bułką z serem. Piecz ok. 30 minut w 190 st. C.
<strong>4 porcje, pieczenie 30 minut, 370 kcal, ok. 4 zł za porcję</strong>Źródło: Olivia