Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryba zapiekana w sosie włoskim"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Składniki
Rozmrożone ryby natrzyj przyprawą, odstaw na noc. 2 papryki upiecz, obierz ze skórki, zmiksuj.
Na oliwie podsmaż posiekany czosnek, cebulę, pozostałą pokrojoną paprykę. Podlej bulionem, duś chwilę. Dodaj pokrojone oliwki, pomidory, pesto, zmiksowaną paprykę. Przypraw solą, pieprzem i duś, aż sos zgęstnieje.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, ułóż ryby. Polej sosem. Zapiekaj ok. 30 minut w temp. 160°C. Posyp startym żółtym serem i zapiekaj dalsze 15 minut. Podaj z ciabattą.Źródło: Kurier TV