Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba zapiekana w sosie włoskim

Ryba zapiekana w sosie włoskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8455

Dodano:

Odsłon: 8

Wypróbowany przepis na "Ryba zapiekana w sosie włoskim"

Składniki

  • 6 kostek mintaja
  • oliwa
  • kilka oliwek
  • pół puszki pomidorów w sosie własnym
  • łyżka czerwonego pesto
  • 2 cebule
  • 3 strąki papryki
  • przyprawa do ryb
  • bulion
  • 15 dag żółtego sera
  • masło
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rozmrożone ryby natrzyj przyprawą, odstaw na noc. 2 papryki upiecz, obierz ze skórki, zmiksuj.

  2. Na oliwie podsmaż posiekany czosnek, cebulę, pozostałą pokrojoną paprykę. Podlej bulionem, duś chwilę. Dodaj pokrojone oliwki, pomidory, pesto, zmiksowaną paprykę. Przypraw solą, pieprzem i duś, aż sos zgęstnieje.

  3. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, ułóż ryby. Polej sosem. Zapiekaj ok. 30 minut w temp. 160°C. Posyp startym żółtym serem i zapiekaj dalsze 15 minut. Podaj z ciabattą.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń