Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rybne racuchy z koperkiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu
Ryby włóż do wrzącej, lekko osolonej wody. Gotuj ok. 15 minut. Wyjmij, przestudź. Rozdrobnij widelcem (ew. usuwając ości).
Kaszę jaglaną ugotuj w osolonej wodzie (ok. 25 minut – kaszę jaglaną możesz też zastąpić płatkami jaglanymi). Dodaj do ryby, wbij jajka, wsyp mąkę orkiszową i koperek, wyrób. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Masło klarowane rozgrzej na patelni. Nałóż niewielkie porcje ciasta. Usmaż z obydwu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie