Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryz w zielonej fasolce.

Ryz w zielonej fasolce.

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 14

Dodano:

Odsłon: 403

Danie tureckie nie tylko dla wegetarianow.

Składniki

  • zielona fasolka szparagowa, 1 kg
  • cebula, 1 szt
  • pomidory, 2 szt
  • ryz, 200 g
  • maslo, 60 g
  • sol, do smaku
  • mielony pieprz, do smaku
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Surowa fasolke i pomidory pokroic w kostke.Pokrojona w kostke cebule zeszklic,dodac pomidory i fasolke.Wszystko dusic do miekkosci doprawic do smaku sola i pieprzem.Na koncu dodac ugotowany ryz.Wszystko razem wymieszac.Przed podaniem polac rozpuszczonym goracym maslem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń