Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryż z kalafiorem, gorszkiem i sosem

Ryż z kalafiorem, gorszkiem i sosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 6624

Dodano:

Odsłon: 6340

Danie postne, szybkie, ale smaczne!!

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie z łyżką masła. Pod koniec wkładamy do ciepłego piekarnika.

  2. Kalafior gotujemy do miękkości z dodatkiem soli, cukru i mleka.

  3. Groszek również gotujemy przez 2-3 minuty.

  4. Ser trzemy na wiórki, mieszamy z ciepłym ryżem i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na ryżu układamy kalafior, który lekko oprószamy ziołami i pieprzem. Kalafior obsypujemy groszkiem. Całość zalewamy sosem (koperkowym lub beszamelowym - w zależności od upodobań). Zapiekankę wrzucamy na 15 min do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wika11 18 lutego 2010 CIEKAWE DANIE MUSZĘ JE OCZYWIŚCIE ZROBIĆ I ZJEŚĆ, BO UWIELBIAM RYŻ W KAŻDEJ POSTACI. POZDRAWIAM

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń