Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryż z sosem pieczarkowym

Ryż z sosem pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 104

Dodano:

Odsłon: 3450

Znakomite danie dla amatorów pieczarek

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki obieramy i siekamy. Cebulę również obieramy i kroimy drobno. Na patelni dusimy pieczarki z cebula pod przykryciem bez dodatku tłuszczu.

  2. Ryż gotujemy tak jak jest zalecane na opakowaniu.

  3. Do miękkich pieczarek dodajemy przeciśnięty przez praskę albo posiekany czosnek. Następnie zalewamy śmietaną i doprawiamy do smaku. Gotujemy chwilę. Na sam koniec dodajemy posiekaną natkę i mieszamy.

  4. Podajemy z ryżem i dowolna surówką. U mnie z kapusty pekińskiej, pomidora, papryki i sosu zrobionego z ziół prowansalskich, łyżki wody, łyżki octu jabłkowego i łyżki oliwy z oliwek oraz soli i pieprzu. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń