Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż zapiekany z jabłkami i rodzynkami
Artykuł sponsorowany
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6746
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6746
Składniki
Jabłka pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z ugotowanym ryżem, dodać cynamon, rodzynki. Całość zalać śmietanką i przełożyć do naczynia do zapiekania.
Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 160 stopni.
Do rozgrzanego urządzenia włożyć naczynie z ryżem i jabłkami. Ustawić czas na 10 minut, wsunąć kosz i kontynuować zapiekanie do momentu, aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy.
Podawać na ciepło posypany płatkami migdałowymi.