Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż zapiekany z jabłkami i rodzynkami
Artykuł sponsorowany
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5498
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 994
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11961
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5498
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 994
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11961
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Składniki
Jabłka pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z ugotowanym ryżem, dodać cynamon, rodzynki. Całość zalać śmietanką i przełożyć do naczynia do zapiekania.
Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 160 stopni.
Do rozgrzanego urządzenia włożyć naczynie z ryżem i jabłkami. Ustawić czas na 10 minut, wsunąć kosz i kontynuować zapiekanie do momentu, aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy.
Podawać na ciepło posypany płatkami migdałowymi.