Do góry

Przekąski Przepis na:

Sakiewki

Sakiewki

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 207

Dodano:

Odsłon: 31017

Szybkie, dziecinnie łatwie, idealne do piwka.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozwijamy ciasto francuskie i kroimy na 6 części.

  2. Na środku każdej części układamy: plasterek kindziuka, plasterek sera wędzonego i znowu plasterek kindziuka. Składamy na pół, żeby otrzymać sakiewki i lepimy boki.

  3. Układamy na blaszce wyściełanej pergaminem i dekorujemy startym żółtym serem.

  4. Pieczemy około 15 minut - do uzyskania złotego koloru - w temperaturze około 220 st.

  5. Podajemy z zimnym, dobrym piwkiem. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Sylvia252 20 kwietnia 2010 Bardzo pyszne!Moja rodzina była pod wrażeniem

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 17 marca 2010 Fajna przekąska, mojemu Mężczyźnie się spodoba.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 16 marca 2010 Właśnie mi się chłodzi piwo miodowe - poczeka do jutra - będę mieć czym przegryzać. Pozdrawiam. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń