Do góry

Przekąski Przepis na:

Sakiewki francuskie ze szpinakiem

Sakiewki francuskie ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 521

Pyszne i łatwe danie. Idealne na imprezy.

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 250 g mrożonego szpinaku
  • 100 g serka topionego śmietankowego
  • 50 g sera żółtego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól,pieprz
  • jajko
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Szpinak wrzucamy na gorącą patelnie. Gdy się rozmrozi dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie serek topiony , sól i pieprz. Podsmażamy aż serek się połączy ze szpinakiem.Ser ścieramy na tarce na duzych oczkach.

  2. Ciasto francuskie dzielimy na nieduże kwadraty. Na każdy nakładamy farsz i trochę startego sera i łączymy rogi. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy każdą sakiewkę rozkłóconym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń