Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe danie. Idealne na imprezy.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 811
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 811
Składniki
Szpinak wrzucamy na gorącą patelnie. Gdy się rozmrozi dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie serek topiony , sól i pieprz. Podsmażamy aż serek się połączy ze szpinakiem.Ser ścieramy na tarce na duzych oczkach.
Ciasto francuskie dzielimy na nieduże kwadraty. Na każdy nakładamy farsz i trochę startego sera i łączymy rogi. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy każdą sakiewkę rozkłóconym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 min.