Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesli mamy gotowe mrozone ciasto na strudle, przygotowanie tego pysznego deseru (nie liczac czasu pieczenia) trwa ok. 15 minut. Mini strudle smakuja wysmienicie z sosem waniliowym lub lodami waniliowymi.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Kazdy plat ciasta posmarowac stopionym maslem, polozyc na nim nastepny plat, polowe ponownie posmarowac maslem i przykryc ja druga polowa. Calosc przeciac na pól - uzyskamy w ten sposób 2 czterowarstwowe kwadraty. Tak samo postepujemy z 4 nastepnymi platami. Foremki na muffinki smarujemy maslem i do kazdej wkladamy kwadrat ciasta, nadziewamy go jablkami pokrojonymi w kostke i zmieszanymi z rodzynkami, migdalami, cukrem i ew. cynamonem. Konce ciasta sklejamy, tworzac rodzaj sakiewki. Pieczemy ok. 30-35 min. w temp. 180-200° C .
Podajemy z sosem waniliowym lub lodami waniliowymi.