Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca sałata z delikatnym sosem z awokado ;-D
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Składniki
Poobrywaj liście sałaty, umyj je i odwiruj w suszarce. Przełóż do salaterki z rukwią. Przetnij awokado na pół, usuń pestkę, wyjmij łyżeczką porcje miąższu i dodaj do sałaty.
Zmiksuj śmietanę z miąższem drugiej połówki awokado, sokiem z cytryny, czterema łyżkami oliwy extra vergine oraz szczyptą soli i pieprzu.
Jeśli dressing będzie za gęsty, dolej odpowiednią, niewielką ilość wody. Przemieszaj sałatę z dressingiem i jedz!
;-D
;-)))