Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywna sałatka z wyrazistym smakiem.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 155
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 304
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 155
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 304
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
1. Brokuły podzielić na mniejsze różyczki, ugotować w lekko osolonej wodzie. Ostudzić. 2. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić. 3. Ostudzone brokuły wyłożyć na dno salaterki. Jeśli któraś z różyczek jest zbyt duża, podzielić na mniejsze kawałki. 4. Czerwoną cebulę pokroić w kostkę lub piórka. Wyłożyć na warstwę brokułową. 5. Czerwoną fasolę z puszki przepłukać, wysypać na warstwę cebulową. 6. Jajka pokroić w grubszą kostkę, wyłożyć na warstwę fasolową. 7. Z podanych składników przygotować sos czosnkowy: jogurt naturalny wymieszać z majonezem i przeciśniętym czosnkiem, doprawić do smaku. 8. Sosem polać warstwę jajeczną. 9. Ser feta pokroić w kostkę. Wyłożyć na sos. 10. Ziarno słonecznika uprażyć, posypać po serze... ... i gotowe :)