Do góry

Przekąski Przepis na:

Salatka de light z grzybkow konserwowych.

Salatka de light z grzybkow konserwowych.

Autor: asam

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 128

Dodano: 21.09.2011

Odsłon: 895

Salatka jest bardzo delikatna w smaku i bardzo nisko kaloryczna. Nadaje sie jako dodatek do serow i mies oraz wedlin.

Składniki

  • grzybki konserwowe-sloiczek, 200-400 g
  • cebula-duza biala, 1 szt
  • por-biala czesc, 2 szt
  • ogorki kiszone, 3-5 szt
  • fasolka konserwowa, 1 puszka
  • majonez Helmans light, 2 lyzki stolowe
  • smietana light, 3-4 lyzki stolowe
  • sol, pieprz, pietruszka
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule i por pokroic w drobna kosteczke. Posolic i odstawic, aby zmiekly.

  2. Grzybki dokladnie wyplukac pod bierzaca woda i odsaczyc. Zle oplukane grzybki beda wygladaly nieestetycznie. Nastepnie drobno posiekac grzybki.

  3. Fasolke szparagowa oplukac, odsaczyc i pokroic w male czastki.

  4. Ogorki kiszone pokroic w drobna kostke, odsaczyc.

  5. Jak cebula bedzie miekka, dodac pozostale skladniki, delikatnie wymieszac i doprawic sola, pieprzem i pietruszka.

  6. Aby dodac salatce bardziej wyrazisty smak, mozna dodac troche startego sera parmesan.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń