Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka królewska"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Na rozgrzanej oliwie zeszklij posiekany por.
Kaszę kuskus zalej wrzątkiem z dodatkiem curry. Ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krewetki podsmaż na oliwie z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Wymieszaj gotowe krewetki z kaszą, porem, pokrojonymi pomidorkami oraz przyprawami. Umieść całość na rukoli, posyp startym serem i pestkami.
Czas przygotowania: 20 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: łatwe
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Telemax