Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka łososiowa"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 158
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 158
Składniki
Kaszę zalewamy 1/2 l wrzątku i zostawiamy na ok. 20 min, by napęczniała (kuskus na 5 min). Pomidory i ogórka kroimy w plastry lub półplastry. Siekamy szczypiorek i natkę. Łączymy oliwę z sokiem z cytryny, czosnkiem, solą, pieprzem.
Kaszę mieszamy z pomidorami, ogórkiem, szczypiorkiem, natką i oliwą z sokiem. Układamy na wierzchu kawałki łososia, dekorujemy strużkami skórki z cytryny. Ważne! Jedzmy przynajmniej raz w tygodniu ryby morskie, np. łososia norweskiego. To koktajl witamin A i D, selenu, antyoksydantów i kwasów omega 3!Źródło: Kobieta i życie