Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka makaronowa z tuńczykiem i warzywami konserwowymi

Sałatka makaronowa z tuńczykiem i warzywami konserwowymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 437 Ocena: 2552

Dodano:

Odsłon: 722

Makaronowe kokardki z tuńczykiem, jajkami, papryką i ogórkami konserwowymi z dodatkiem majonezu, doprawione solą, pieprzem i curry. Sałatka o lekko pikantnym smaku. Świetne danie do pracy:)

Składniki

  • makaron kokardki 20 dag
  • ogórki konserwowe 4 szt
  • papryka konserwowa 1 słoik /250ml/
  • tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
  • jajka 3 szt
  • majonez do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz mielony do smaku
  • curry do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odsączamy i studzimy.
    Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.
    Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem.
    Ogórki i paprykę kroimy w kostkę.
    Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i curry. Mieszamy. Najlepiej odstawić sałatkę na kilka godzin by smaki "się przegryzły".

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń