Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaronowe kokardki z tuńczykiem, jajkami, papryką i ogórkami konserwowymi z dodatkiem majonezu, doprawione solą, pieprzem i curry. Sałatka o lekko pikantnym smaku. Świetne danie do pracy:)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odsączamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i curry. Mieszamy. Najlepiej odstawić sałatkę na kilka godzin by smaki "się przegryzły".