Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienity przepis na sałatkę wielowarzywną zimową z użyciem bardzo wielu warzyw. W smaku przepyszna, delikatna, lekko octowa. Przepis na 12-13 słoików 700ml.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6702
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 145
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 861
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6702
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 145
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 861
Składniki
Ogórki myjemy i szatkujemy w plasterki.
Kapustę szatkujemy.
Cukinię kroimy w cienkie półplasterki.
Paprykę kroimy w paski.
Marchew trzemy na tarce o grubych oczkach.
Cebulę kroimy w piórka.
Czosnek drobno siekamy.
Koperek drobno szatkujemy.
Składniki zalewy dokładnie mieszamy
Zalewamy nią warzywa.
Całość dokładnie mieszamy.
Odstawiamy na pół godziny.
Sałatkę przekładamy do słoików.
Zakręcamy dokładnie nakrętkę .
Pasteryzujemy po 20 minut.
Po ugotowaniu słoiki obracamy do góry dnem do wystygnięcia.
Smacznego !!!
;-D