Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapasów na zimę nigdy za wiele a więc kolejna sałatka ogórkowa.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Składniki
Ogórki obieramy i kroimy w grubsze plastry. Cebulę również obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Wszystkie przygotowane warzywa przekładamy do miski, zasypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na godzinę. Z wody cukru, octu,curry, papryki mielonej oraz pieprzu zagotowujemy zalewę i odstawiamy do przestudzenia. Ogórki przekładamy na durszlak by ociekły z soków, które puściły a następnie układamy w słoikach, nie ubijając zbyt mocno. Słoiki napełniamy przygotowaną zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.