Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka /pasta/ z wędzonej makreli

Sałatka /pasta/ z wędzonej makreli

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 9

Dodano:

Odsłon: 1607

Dużą makrelę obrać ze skóry i ości, drobno posiekać lub zmielić dodać mieszając kilka kropli soku z cytryny i /lub 1 łyżeczkę musztardy. Następnie dodać szczyptę kurkumy, odrobinę tymianku, 1 łyżkę majonezu i dużą cebulę drobno pokrojoną. Posypać pieprzem białym lub czarnym, pieprzem ziołowym i solą wg uznania. Wszystko wymieszać i uformować rybkę. Do dekoracji użyłam ogórki kwaszone i czerwoną paprykę.

Przygotowanie

  1. Dużą makrelę obrać ze skóry i ości, drobno posiekać lub zmielić, dodać mieszając kilka kropli soku z cytryny i /lub 1 łyżeczkę musztardy. Następnie dodać szczyptę kurkumy, odrobinę tymianku, 1 łyżkę majonezu i dużą cebulę drobno pokrojoną.
    Posypać pieprzem białym lub czarnym, pieprzem ziołowym i solą wg
    uznania.
    Wszystko wymieszać i uformować rybkę.
    Do dekoracji użyłam ogórki kwaszone i czerwoną paprykę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń