Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka śledziowa"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 104
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 37
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2707
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 104
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 37
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2707
Składniki
Śledzie włóż do zimnej wody, mocz 3-4 godz. Możesz je jeszcze kilkakrotnie wypłukać w czystej wodzie, potem osusz je i pokrój w dużą kostkę. Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w mundurkach. Gdy wystygną, obierz i pokrój w kostkę. Cebulę obierz z łupin i drobno posiekaj.
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę i natychmiast skrop sokiem z cytryny, by nie ściemniały. Ogórki pokrój w średnią kostkę.
Do kubeczka włóż majonez, jogurt, musztardę oraz koperek i dokładnie wymieszaj. Do miski włóż śledzie, jabłka oraz warzywa i delikatnie wymieszaj. Polej przygotowanym sosem, dopraw do smaku solą i pieprzem.
20 minut. Porcja: 390 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie