Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka śródziemnomorska"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Mieszankę sałat wsypuję do miski. Paprykę myję, oczyszczam z nasion i tnę w cienkie paseczki, obraną cebulę kroję w piórka. Opłukany ogórek i osączoną z zalewy mozzarellę – w kostkę. Pomidorki dzielę na połówki. Wszystkie mieszam.
Przygotowuję sos: ocet winny ucieram z olejem z pestek moreli, doprawiam cukrem (można zastąpić go miodem naturalnym), szczyptą soli oraz pieprzem. Sałatkę skrapiam sosem tuż przed podaniem.
15 min • Porcja 120 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 3-4 porcje.Źródło: Kobieta i życie