Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka szparagowa z awokado, ogórkiem i rzodkiewką

Sałatka szparagowa z awokado, ogórkiem i rzodkiewką

Autor: Obserwator

Przepisów i artykułów: 714 Ocena: 13898

Dodano: 03.05.2018

Odsłon: 369

Sałatka z surowych szparagów. Dla mnie nowość. Przepis Kingi Błaszczyk- Wójcickiej.

Składniki

  • pół pęczka młodych zielonych szparagów
  • 4 rzodkiewki
  • pół zielonego ogórka
  • awokado
  • zioła : mięta, bazylia, kolendra
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • Dressing : ¼ szklanki kefiru
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżka oleju z orzechów
  • 1 łyżka posiekanej szalotki
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sół
  • pieprz
  • sok z cytryny
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ze szparagów odłamałem zdrewniałe końcówki oraz główki.
    Resztę za pomocą obieraczki do warzyw zrobiłem wstążki.
    Rzodkiewki i ogórka pokroiłem w cienkie plasterki, obrane awokado w kostkę.
    Wszystkie składniki wymieszałem, dodając główki szparagów, liście ziół i musztardę francuską.
    Płatki migdałów uprażyłem na suchej patelnia złoty kolor, wystudziłem.

    Dressing : wszystkie składniki wymieszałem, doprawiłem do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 05 maja Fantastyczna pod kazdym wzgledem - smaku, wygladu i doboru dressingu. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 04 maja Jadłam surowe szparagi zielone w innym zestawieniu i dla mnie pycha:) W takiej sałatce to już poezja:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń