Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Składniki
Rozkroić awokado na pół wzdłuż pestki. Obrać ze skórki. Jak jest bardzo miękkie, to można skórkę po prostu ściągnąć. Pokroić na kawałki. Ja kroję w ręku odcinając kawałki prost do miseczki. Nie kroję na desce. Następnie biorę połówkę cytryny, wbijam w miąższ widelec i poruszając nim w przód i w tył, i ściskając lekko cytrynę wyciskam sok prosto na kawałki awokado. Ilość soku wg uznania. Ja wyciskam sok z całej połówki. Mieszam dokładnie żeby każdy kawałek był w soku z cytryny i...zjadam. Bardzo lubię. Jak mam czas dodaję krewetki smażone na oliwie i maśle z dodatkiem czosnku i natki pietruszki.