Do góry

Dania główne Przepis na:

Sałatka z czerwonych pomidorów

Sałatka z czerwonych pomidorów

Autor: vagant

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 79

Dodano: 12.08.2012

Odsłon: 32062

Wspaniała sałatka według przepisu mojej mamy.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pomidory pokroić w plastry ok. 1 cm., cebulę pokroić w plasterki, sparzyć. Z pozostałych składników ugotować zalewę.

  2. Na dno słoików włożyć po listku kopru. Włożyć warstwę cebuli, następnie pomidory i na wierzch znów cebulę i listek kopru. Jeżeli słoik jest większy, to w połowie też można włożyć warstwę cebuli. Zalać letnią zalewą. Gotować 4-5 minut na wolnym ogniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

vagant 14 sierpnia 2012 Zagotować oczywiście zakręcone słoiki.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pie3sia 13 sierpnia 2012 Wygląda wspaniale,gotować zakręcone słoiki by się zawekowały? Może moje pytanie wyda się głupie,ale nigdy nie robiłam przetworów,a chciałabym zrobić właśnie tę sałatkę.Dziękuję.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń