Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z fetą, żurawiną i orzechami nerkowca

Sałatka z fetą, żurawiną i orzechami nerkowca

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 165

Dodano:

Odsłon: 4569

Kremowa feta, słodko-kwaśna żurawina i chrupiące orzechy nerkowca na liściach sałaty, polane kremem balsamicznym i oliwą - idealna propozycja na śniadanie, lunch czy jako sałatka do ryb lub mięsa.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Liście sałaty umyj i wysusz. Następnie porwij je na kawałki i umieść w misce.

  2. Fetę pokrusz palcami na kawałki i dodaj do sałaty.

  3. Do sałatki dodaj żurawinę. Solone orzechy nerkowca połam na mniejsze kawałki zgodnie z upodobaniem i również dodaj je do miski.

  4. Na koniec polej sałatkę łyżeczką oliwy i dwoma łyżeczkami kremu balsamicznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń