Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, warstwowa sałatka, urozmaici każdą imprezę! :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 169
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 169
Składniki
Gotujemy jajka na twardo i kroimy je na połówki. Układamy w dużym naczyniu żaroodpornym do góry żółtkami(można delikatnie ściąć zaokrąglone części jaj, by dobrze się je układało). Posypujemy jaja przyprawami.
Pokrywamy jaja całym majonezem, a na niego wykładamy równomiernie kukurydzę. Następną warstwę stanowi ketchup, na który kładziemy, również równomiernie, fasolę.
Ścieramy ser i posypujemy naszą sałatkę. Ser posypujemy zieleniną - najpierw posiekanym szczypiorkiem, następnie posiekaną pietruszką. Na koniec sałatkę posypujemy pokrojoną w kosteczkę rzodkiewką.
Podawać najlepiej na drugi dzień, gdy składniki się "przegryzą". Smacznego! :)