Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z kaszą jęczmienną i kabanosami

Sałatka z kaszą jęczmienną i kabanosami

Autor:

Przepisów i artykułów: 201 Ocena: 4170

Dodano:

Odsłon: 10206

Pożywna sałatka na ciepło z warzywami i kabanosami

Składniki

  • Ogórek kiszony 4 szt.
  • Papryka czerwona 1/2 szt.
  • Cebula 1 szt.
  • Kabanosy 10 dag
  • Słonecznik łuskany 3 łyżki
  • Kasza jęczmienna 2 torebki
  • Jogurt naturalny 3 łyżki
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony
  • Czosnek granulowany
  • Papryka słodka mielona
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Paprykę myjemy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę. Oba pokrojone warzywa wrzucamy na rozgrzaną patelnię polaną oliwą z oliwek i podsmażamy je, aż się zarumienią. Przekładamy warzywa do dużej miski.

  2. Kabanosy kroimy w średniej grubości plasterki, wrzucamy na patelnię i podsmażamy na rumiano. Przekładamy je do miski z pozostałymi warzywami. Słonecznik wrzucamy na suchą patelnię i prażymy go. Przekładamy słonecznik do miski z pozostałymi składnikami.

  3. Ogórka kiszonego również kroimy w kostkę i wrzucamy na sitko, aby obciekł z niego sok. Przesypujemy go do miski z resztą składników.

  4. Kaszę jęczmienną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy ją i jeszcze ciepłą wrzucamy go miski z pokrojonymi składnikami.

  5. Jogurt naturalny mieszamy ze szczyptą soli, czosnku granulowanego, pieprzu i papryki słodkiej mielonej. Zalewamy sałatkę sosem i dokładnie ją mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń