Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i lekka sałatka z sosem ziołowym
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 245
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 320
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 5772
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 2064
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 245
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 320
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 5772
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 2064
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy je, obieramy ze skórki i kroimy w grubszą kostkę. Wrzucamy je do miski. Fetę, ananasa oraz obrane ogórki gruntowe również kroimy w kostkę. Wrzucamy to do miski z ziemniakami. Dosypujemy do tego kukurydzę konserwową.
SOS: Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, posiekaną natką pietruszki oraz bazylią. Doprawiamy sos czosnkiem granulowanym oraz solą i pieprzem. Zalewamy sałatkę sosem i dokładnie całość mieszamy.