Do góry

Sałatki Przepis na:

sałatka z pieczarek i botwinki

Przepis dnia 2015-08-17
sałatka z pieczarek i botwinki

Autor:

Przepisów i artykułów: 238 Ocena: 2432

Dodano:

Odsłon: 1158

szybka, zdrowa, dietetyczna... pyszna na ciepło i zimno!

Składniki

  • 300 g niedużych pieczarek 1 pęczek botwinki 1 łyżka oliwy
  • płatki migdałów, nasiona słonecznika, pestki dyni
  • przyprawy: czosnek, majeranek, lubczyk, pieprz, sól
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pieczarki oczyszczam.
    Na patelni rozgrzewam oliwę i smażę około 7 minut.
    Przyprawiam do smaku.
    Botwinkę myję i kroję na spore kawałki.
    Zalewam wrzątkiem i pozostawiam na 5 minut pod przykryciem.
    Odcedzam, dodaję do pieczarek i duszę do odparowania nadmiaru wody.
    Posypuję migdałami i ziarnami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

froschek26 18 września 2015 Super, a te przyprawy to w czasie duszenia czy przed podaniem?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń