Do góry

Przekąski Przepis na:

salatka z pieczonego baklazana

salatka z pieczonego baklazana

Autor: camellia

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 474

Dodano: 23.09.2010

Odsłon: 9271

bardzo smaczna na kazda okazje

Składniki

  • 3 baklazany
  • 1 cebulka ze szczypiorkiem drobno pokrojona
  • 3 zabki czosnku(moze byc wiecej)
  • zielona pietruszka(moze byc mieta)
  • ocet winny
  • oliwa z oliwek
  • sol i pieprz swiezo zmielony
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. baklazany upiec w bardzo goracym piekarniku(ponakluwac widelcem,zeby nie eksplodowaly)okolo godziny,kiedy skorka bedzie twarda a sam baklazan w srodku mieki

  2. wyjac lyzka miaz i jeszcze goracy zmiazdzyc widelcem z dodatkiem oliwy, octu i czosnku roztartego z sola,popieprzyc

  3. na koniec dodac szczypiorek i pietruszke,zeby byla bardziej wykwintna dodajemy kawalki czerwonej pieczonej papryki i posypujemy feta

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń