Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z pomarańczą"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 188
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 188
Składniki
Rukolę umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Rozłóż sałatę na talerzach.
Wyszorowane buraki w skórce owiń srebrną folią i włóż na 40 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Po wyjęciu pokrój w plasterki i zanurz w rondelku z rozgrzanym miodem. Gdy ostygną, rozłóż je na rukoli. Dołóż pociętą w krążki cebulę, wyfiletowane kawałki pomarańczy i pokrojony ser kozi.
Posyp sałatkę pestkami słonecznika i orzechami. Polej oliwą z oliwek i dopraw.
Czas przygotowania: 60 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax