Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z tortellini serowo-szpinakowym

Sałatka z tortellini serowo-szpinakowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 830 Ocena: 16025

Dodano:

Odsłon: 3957

Sałatka na szybko.

Składniki

  • 250g tortellini z serem ricotta i szpinakiem
  • 150g polędwicy łososiowej z indyka
  • puszka kukurydzy
  • 1 czerwona papryka
  • 1 długi ogórek
  • 100g gęstego jogurtu naturalnego
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Tortellini ugotowałem zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu, odcedziłem i przelałem zimną wodą. Polędwicę pokroiłem w kostkę. Z papryki usunąłem gniazdo nasienne i pokroiłem w kostkę. Ogórki pokroiłem w kostkę. Kukurydzę odsączyłem z zalewy. W misce wymieszałem tortellini z pokrojonymi składnikami.

  2. W mniejszym naczyniu wymieszałem jogurt z majonezem, dodałem przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszałem i doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany sos wymieszałem ze wszystkimi innymi składnikami w misce. Posypałem natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń