Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 195
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 195
Składniki
Tuńczyka wyjętego z oleju rozdrobniłem widelcem , kukurydze osączyłem. Jajka ugotowałem na twardo , obrałem , oddzieliłem żółtka od białka , posiekałem drobno. Ser starłem na tarce o grubych oczkach. Posiekałem szczypiorek , zmieszałem majonez z keczupem , doprawiłem solą , pieprzem , słodką papryką. W szklanym naczyniu ułożyłem warstwowo : połowę żółtego sera , posiekane białko , połowę sosu majonezowo-keczupowego , szczypior , tuńczyk , resztę sosu , kukurydzę ,drugą część tuńczyka , resztę sera i posiekane żółtko . Udekorowałem szczypiorkiem / można inaczej według własnej inwencji/.