Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na blogu już raz pojawiła się sałatka z tuńczykiem w oliwie. Dziś przedstawiam Wam bardziej wiosenno - letnią wersję tej sałatki z dodatkiem świeżych, chrupiących warzyw, kopru, szczypioru i brązowego ryżu. Mnie osobiście zachwycił jej smak, mam nadzieję, że Wam również przypadnie do gustu ;) Zapraszam Was do wypróbowania tego przepisu :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 177
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 177
Składniki
Ryż ugotować wg. przepisu na opakowaniu, przestudzić. Ogórka obrać, opłukać, osuszyć. Paprykę opłukać, pozbawić gniazd nasiennych. Oba warzywa pokroić w dość drobną kostkę. Szczypiorek i koperek również opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Kukurydzę i tuńczyka odsączyć. Wszystkie składniki wrzucić do miski, doprawić solą, pieprzem i musztardą, dodać majonez, przemieszać.