Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowo, lekko, kolorowo i szybko
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Składniki
Soczewicę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (solimy pod koniec gotowania). Brokuł dzielimy na małe różyczki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Słonecznik podprażamy z odrobiną soli na suchej patelni. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki, a jajka na małe kawałki. Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski.
W osobnej miseczce mieszamy musztardę, miód, odrobinę soli i pieprzu. Zalewamy sosem sałatkę i dokładnie mieszamy.