Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadmiar niedojrzałych pomidorów wykorzystuję każdego roku do przygotowania tejże sałatki.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Pomidory pokroić najlepiej w poprzek- zaczynając od góry. Ostatni plasterek przy ogonku- odrzucić. Paprykę pokroić w paski a cebulę w "piórka". Składniki umieścić w dużej misce i posypać 3-4 łyżkami soli. (Ja daje średnio 1 łyżkę soli na 1 kg warzyw). Kilka razy wstrząsnąć miską, by sól dotarła do wszystkich składników równomiernie. Odstawić na 2 godziny. Po tym czasie zlać "solankę" a warzywa przełożyć do słoików.
Składniki zalewy doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze 5 minut na wolnym ogniu. Zalać warzywa w słoikach. Pasteryzować 10 minut.