Do góry

Dania główne Przepis na:

Saltinbucca

Saltinbucca

Autor:

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 2403

Dodano:

Odsłon: 2159

Pyszny i aromatyczny ryż z pyszną polędwiczką

Składniki

  • ok 70 dag polędwiczki wieprzowej, mała cebula
  • szczypta szafranu, 2 woreczki ryzu brązowego
  • pieprz,sól, ok pół łyżeczki zielonego pesto
  • masło, troszke zielonej pietruszki
  • troszke mąki, 4 pieczarki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu,odcedzamy,na masle podsmażamy drobno pokrojona cebulke i drobno pokrojone pieczarki,do tego dodajemy ryż przyprawiamy szafranem solą,pieprzem,pietruszka zielona oraz pesto.Polędwiczki kroimy w plastry(nie tłuczemy) przyprawiamy i smarujemy pesto,obtaczamy w mące,podsmażamy z obu stron również na masle ,następnie podlewamy ok pół szkl wody i odparowujemy.

  2. Ryż przekładamy na talerz na to układamy polędwiczki.Ozdabiamy pietruszką i pomidorkami koktajlowymi

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

malwin77 18 sierpnia 2011 Saltimbocca to potrawa z cielęciny (ostatecznie wieprzowiny) z dodatkiem szynki parmeńskiej, szałwi, białego wina i śmietany...a to jest Ryż z Mięsem ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń