Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab duszony w borowikach

Schab duszony w borowikach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2044 Ocena: 10855

Dodano:

Odsłon: 323

Super mięsko na niedzielny wykwintny obiad.

Składniki

  • Schab wieprzowy ½ kg
  • Wino czerwone wytrawne 1 szklanka
  • Borowiki suszone ½ szklanki
  • Żurawina suszona ½ szklanki
  • Cebula biała 1 szt.
  • Czosnek suszony 1 łyżka
  • Sól i pieprz do smaku
  • Ziele angielskie
  • Listek laurowy
  • Mąka do panierki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Borowiki zalać wrzątkiem i odstawić. Mięso pokroić na porcje, maczać w winie i panierować w mące. Następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Po czym mięso zalać 1 szklanką wody, przyprawić do smaku, dodać kilka ziaren ziela angielskiego i listek laurowy. Całość zagotować, dodać posiekaną cebulę, grzyby z wywarem i żurawinę. Przykryć przykrywką i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń