Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, soczysty schab ze słodką miodową nutą... Idealnie nadaje się na kanapki, przekąskę przy rodzinnych spotkaniach lub nawet jako pyszny obiad.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 220
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 220
Składniki
Obraną cebulę pokrój na cienkie plastry.
Dokładnie wyszorowane cytryny pokrój na cienkie plastry.
Umyty i bardzo dokładnie osuszony schab natrzyj solą i olejem.
Naczynie wyłóż połową cytryn i cebuli, skrop olejem. Połóż na niej mięso, obłóż pozostałą częścią cebuli i cytryny. Przykryj i wstaw na noc do lodówki.
Musztardę wymieszaj z miodem.
Mięso wyjmij z marynaty (nie będzie już potrzebna) i dopraw pieprzem, a następnie natrzyj ze wszystkich stron musztardą z miodem.
Na patelni mocno rozgrzej olej i włóż schab- obsmaż krótko z każdej strony do lekkiego zarumienienia.
Przełóż mięso do naczynia żaroodpornego. Przykryj folią aluminiową.
Piecz mięso 60 minut. Po wyjęciu z piekarnika pozostaw przez co najmniej 10 minut pod przykryciem. !!Smacznego!! :)