Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab Pieczony z Musztardą i Miodem

Schab Pieczony z Musztardą i Miodem

Autor: Machina94

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 18

Dodano: 27.03.2018

Odsłon: 304

Przepyszny, soczysty schab ze słodką miodową nutą... Idealnie nadaje się na kanapki, przekąskę przy rodzinnych spotkaniach lub nawet jako pyszny obiad.

Składniki

  • Schab bez kości- 1,5kg
  • Cytryna- 2szt
  • Cebula- 1szt
  • Olej- 4 łyżki
  • Miód- 3 łyżki
  • Musztarda rosyjska- 3 łyżki
  • Pieprz
  • Sól
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obraną cebulę pokrój na cienkie plastry.

  2. Dokładnie wyszorowane cytryny pokrój na cienkie plastry.

  3. Umyty i bardzo dokładnie osuszony schab natrzyj solą i olejem.

  4. Naczynie wyłóż połową cytryn i cebuli, skrop olejem. Połóż na niej mięso, obłóż pozostałą częścią cebuli i cytryny. Przykryj i wstaw na noc do lodówki.

  5. Musztardę wymieszaj z miodem.

  6. Mięso wyjmij z marynaty (nie będzie już potrzebna) i dopraw pieprzem, a następnie natrzyj ze wszystkich stron musztardą z miodem.

  7. Na patelni mocno rozgrzej olej i włóż schab- obsmaż krótko z każdej strony do lekkiego zarumienienia.

  8. Przełóż mięso do naczynia żaroodpornego. Przykryj folią aluminiową.

  9. Piecz mięso 60 minut. Po wyjęciu z piekarnika pozostaw przez co najmniej 10 minut pod przykryciem.



    !!Smacznego!! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń