Do góry

Przekąski Przepis na:

Schab w galarecie

Schab w galarecie

Autor: kama2

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 6

Dodano: 21.07.2011

Odsłon: 1881

Łatwo przygotować, na każdą okazję.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotować bulion. , .

  2. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry, oprószyć solą i pieprzem i ugotować w przygotowanym bulionie (do miękkości). W razie potrzeby można dolać wody.

  3. Wyjąć mięso a w gorącym wywarze rozpuścić żelatynę (zgodnie z opisem na opakowaniu żelatyny - nie gotować).

  4. W podłużnej formie ułożyć: groszek z marchewką, pokrojone w plastry jaja (jeśli ktoś lubi) i ugotowany schab.

  5. Zalać galaretą i do lodówki:-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń