Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab wieprzowy w sosie

Schab wieprzowy w sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 285

Dodano:

Odsłon: 338

nie wiesz co zrobić na obiad ?oto pomysł

Składniki

  • 5 plastrów schabu(miałam z Biedronki) ,
  • 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki w proszku,
  • pół łyżki przyprawy z dodatkiem soli,
  • 2 płaskie łyżki mąki,
  • 3 szklanki wody,
  • 2 średnie marchewki,
  • mały pęczek natki pietruszki,
  • 2 ziela angielskie,
  • 1 liść laurowy,
  • 3-4 łyżki oleju.
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. wykonanie :Schab obtoczyć w papryce, odstawić na 10 minut, do garnka wlać wodę z opisu, dodać startą na tarce jarzynowej marchew oraz ziele i liść laurowy, doprawić do smaku przyprawą z dodatkiem soli. Schab obsmażyć na oleju z opisu z obu stron na mocno brązowo, usmażony dodać do gotującej się wody z marchwią i przyprawą, pokroić drobno natkę pietruszki, gotować na wolnym ogniu do czasu aż wyparuje szklanka wody(wtedy mięso jest miękkie), mąkę rozrobić z wodą aby nie było grudek, zalać mięso, zagotować aż powstanie sos. Podałam z ziemniakami i koperkiem oraz pomidory swojskie ze śmietaną, do popicia zimne mleko.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń