Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z mozzarellą

Schab  z mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 201 Ocena: 1223

Dodano:

Odsłon: 4663

Roladki schabowe nadziewamy tym co mamy, polecam taką wersję :)

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Brokuł
  • Mozzarella
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Schab kroimy w plastry, następnie rozbijamy.
    2. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie.

  2. 3. Ser kroimy na paski.

  3. 4. Plastry schabu rozkładamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.

  4. 5. Na każdy kawałek mięsa układamy pasek sera i kilka brokuł.

  5. 6. Schab ciasno zwijamy w roladkę.

  6. 7. Panierujemy najpierw w roztrzepanym widelcem jajku a następnie w bułce.

  7. 8. Roladki smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

  8. 9. Danie gotowe.
    10. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

linkaem 22 czerwca A jakby zamiast panierki owinąć schab plasterkiem boczku i piec w piekarniku, tylko jak długo piec? Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń