Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelność smaku i aromatu zachęca do skosztowania
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm, garnek, blender
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2188
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4692
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 57
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2188
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4692
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 57
Składniki
Mąki przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia. Czekoladę 1 tabliczka rozpuścić w kąpieli wodnej. Jajka ubić na puszysto z 20 dag cukru, wymieszać z produktami sypkimi, dodać rozpuszczoną czekoladę i wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 34 cm wyłożyć papierem do pieczenia , wlać ciasto , wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub suchego patyczka. Wystudzić . Przekroić na połowę.
Wiśnie umyć, usunąć pestki , zblendować. Zagotować z 10 dag cukru, rozpuścić galaretkę , wystudzić. Czekoladę białą rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić na sztywno, dodać ser mascarpone, wymieszać , dodać rozpuszczoną białą czekoladę i wszystko wymieszać. Na połowę ciasta wyłożyć mus wiśniowy.
Schłodzić w lodówce około 15 minut i wyłożyć masę z śmietany serka oraz czekolady.
Przykryć drugą połową ciasta. Resztę czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i wyłożyć na ciasto. Posypać posypką serca.
Schłodzić w lodówce około 3 godzin, pokroić na porcje.