Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z nadzieniem pieczarkowym.

Schab z nadzieniem pieczarkowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 298

Dodano:

Odsłon: 618

Coś na świąteczny obiadek.Łatwe do zrobienia,a podczas pieczenia można zrobić dużo innych rzeczy.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki trę na tarce,smażę.Doprawiam solą i pieprzem,studzę.Dodaję jajko i bułkę tartą i wszystko mieszam.Cebulę obieram i kroję w krążki.W schabie robię nożem dziurę.Wkładam krążki cebuli i wypełnamają masą pieczarkową.Cały schab posypuję przyprawami i odkładam na ok.2 godz.

  2. Doprawiony schab umieszczam w rękawie do pieczenia.Pieke ok.1 godz.w tem.200 stopni.Pod koniec pieczenia otwieram worek,aby schab ładnie się zarumienił.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń