Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab ze śliwką

Schab ze śliwką

Autor: Justitako

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2012

Dodano: 27.12.2016

Odsłon: 3100

Schab ze śliwką

Składniki

  • 1 kg schabu bez kości
  • 200 g suszonych śliwek bez pestek
  • łyżka masła
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz, majeranek, oregano
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Schab umyć. Przy pomocy długiego noża zrobić na samym środku mięsa dziurę.
    Do środka mięsa wciskać kolejno śliwki aż pojawią się na drugim końcu schabu. Skropić mięso sokiem z cytryny i odstawić na 15 minut.
    Schab przyprawić i posmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
    Masło rozgrzać na patelni i na nim przysmażyć z obu stron schab.
    Przełożyć do brytfanny i wlać szklankę wody. Piec ok. godz pod przykryciem. Zdjąć pokrywkę i piec ok. 35 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń