Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schabowe na kapuście"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Kotlety oczyść, z obu stron w kilku miejscach natnij. Mięso rozbij, oprósz solą i pieprzem. Usmaż na złoty kolor na połowie smalcu. Trzymaj mięso w cieple.
Cebulę oraz czosnek obierz. Cebulę poszatkuj, czosnek pokrój na plasterki. W rondlu rozgrzej pozostały smalec. Podsmaż na nim cebulę. Oprósz ją papryką, zalej kilkoma łyżkami wody (lub bulionu).
Do rondla wrzuć odciśniętą kapustę, czosnek oraz szczyptę kminku. Duś całość pod przykryciem około 15 minut. Po tym czasie zagęść kapustę mąką rozmieszaną w śmietanie (w razie potrzeby rozrzedź kapustę wodą). Gotuj 5 minut. Dopraw solą i pieprzem. Podaj do kotletów.Źródło: Świat kobiety