Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna wersja tradycyjnego schabowego.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 36
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 36
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Składniki
Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Jajka, mleko, mąkę oraz przyprawy mieszamy na gładko. Każdy kotlet obtaczamy w cieście.
Smażymy na oleju z obu stron. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do ciepłego piekarnika by doszły.
Ja podałam z piklami z ogórków i ziemniaczkami księżnej. Dziękuję Ci maluszekk za przypomnienie przepisu, ja dodałam zamiast gałki muszkatołowej czosnek granulowany. Smacznego.