Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ser kozi z żurawiną"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 254
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 254
Składniki
W rondelku podgrzej 3 łyżki wody i rozpuść cukier. Wrzuć do wody umytą żurawinę i uduś przez ok. 10 min. Pieczarki oczyść, pokrój w plastry. Ser oprósz solą, pieprzem, ułóż na nim pieczarki. Połóż na blasze na papierze do pieczenia, skrop olejem. Zapiekaj ok. 10 min w 200°C.
Ser podaj na sałacie, polany żurawiną, ubrany tymiankiem. Możesz go podać na zimno i na ciepło (podgrzać chwilę przed podaniem).
Ekspresowo: Do dania podaj gotową żurawinę ze słoika – zapieczesz tylko ser z pieczarkami.Źródło: Świat kobiety