Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ser żółty dostałam od swojej teściowej. Pierwszy raz zrobiłam go bez żadnych przypraw, teraz już robię z nimi.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 36
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 36
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Składniki
W garnku zagotować mleko i wrzucić do niego pokruszony biały ser. Jak nie będzie serwatki wylać na sito i odcisnąć. W garnku rozpuścić masło. W misce roztrzepać jajka z sodą i octem. Do rozpuszczonego masła dodać ser i jajeczną mieszankę. Dodać przyprawy i podgrzewać do rozpuszczenia, mieszać aby nie było grudek. Zdjąć z ognia i wałkiem ucierać do zgęstnienia. Przełożyć do plastikowej butelki do całkowitego stężenia.
Kroić na plastry. Smacznego. Przyprawy dodać jakie kto lubi.